Luovuus voimavarana

Luovuus voimavarana -materiaaleissa tutustutaan luovalla alalla toimiviin nuoriin ja siihen, millainen merkitys moninaisuudella ja luovuudella on ollut oman polun löytymiseen. Materiaali koostuu oppaasta, videoista ja julisteesta.

Dialogitaitojen maailmamestari

Näin sinustakin voi tulla dialogitaitojen maailmanmestari! Tutustu hauskaan lapsille ja nuorille suunnattuun videomateriaaliin kulttuuri- ja katsomusdialogista.

Kulttuurit ja katsomukset mediassa

Kulttuuri- ja katsomustietoiset mediakasvatusmateriaalit tarjoavat monipuolisia harjoituksia uskontoihin, katsomuksiin, kulttuureihin ja arvoihin kohdistuvan disinformaation ja vihapuheen käsittelyyn yläkoulussa ja toisella asteella.

Dialogitaitajat -logo.

Dialogitaitajat

Dialogitaitajat -kampanja auttaa kasvattajia tukemaan lasten ja nuorten dialogitaitoja sekä kulttuurista ja katsomuksellista osaamista materiaalein ja koulutuksin.

Materiaaleja katsomusaineiden opettajille

Opetushallitus on julkaissut verkkosivuillaan kaksi opetussuunnitelmien toimeenpanoa tukevaa materiaalikokonaisuutta: toisen teemana on Kieli-, katsomus- ja kulttuuritietoisuus katsomusaineissa ja toisen teemana on Kulttuuriperintökasvatus katsomusaineissa.

Minästä kiinni

Oppimateriaali peruskouluihin edistämään kieli- ja kulttuuritietoista perusopetusta peruskouluissa.

Viikon tarina

Kirkkohallitus tuottaa kerran viikossa ihka uuden, aiemmin julkaisemattoman Viikon tarinan, joka saattelee lapsia kysymysten ja keskustelun pinnoille.

Toppbetyg

Varje barn är lika värdefullt. Varje barns rättigheter är värda en tia. UNICEFS Toppbetyg påminner eleverna om varje barns lika värde och fungerar samtidigt som en repetition om vad barnets rättigheter handlar om.

Kympin todistus

Jokainen lapsi on yhtä arvokas. Jokaisen lapsen oikeudet ovat kympin arvoiset. UNICEFin Kympin todistus muistuttaa jokaisen lapsen yhtäläisestä arvosta ja kertaa samalla oppilaille ytimekkäästi, mistä lapsen oikeuksissa on kyse.

Festkalendern

Har du någonsin varit på Purim-maskerad eller ätit iftar? Vet du hur man firar Diwali och Marie bebådelsedag? Festkalendern är tillgänglig på svenska och finska.

Aatos ja Amine -elokuva ja työpaja

Käsittele katsomusten moninaisuutta, niiden välistä dialogia, ystävyyttä sekä kuulumista yhteisöön ja yhteiskuntaan Aatos ja Amine -elokuvan ja siihen liittyvän maksuttoman mediakasvatuskokonaisuuden kautta.

Papunet

Papunet tarjoaa materiaalia kommunikoinnin tukemiseen sisältäen muun muassa monipuolisen kuva- ja äänipankin sekä viittomamateriaalin.

Globaalikoulu

Planin globaalikoulu on globaalikasvatuksen materiaalikokonaisuus eri ikäisille, joka tarkastelee globaaleja kehityskysymyksiä erityisesti lapsen oikeuksien näkökulmasta.

Lasten sivut

Lasten sivuilla kerrotaan lapsen oikeuksista lapsilähtöisesti. Lapsi pystyy käyttämään tätä etenkin alakoululaisille suunnattua sivustoa myös itsenäisesti.

Moninaisuus ja yhdenvertaisuus -koulutuskokonaisuus

Moninaisuus ja yhdenvertaisuus on kasvattajien työn tueksi tarkoitettu koulutuskokonaisuus, joka keskittyy muun muassa ennakkoluuloihin ja stereotypioihin, rasismiin ja siihen puuttumiseen sekä katsomukselliseen moninaisuuteen ja dialogiin.

Hyvä puhe

Hyvä puhe -materiaalit lähestyvät identiteetin vahvistamisen ja ihmisoikeuksien edistämisen teemoja taiteen ja positiivisen ”hyvän puheen” keinoin.

Rasismi 24 -lautapeli

Rasismi 24 on lautapeli, jonka tavoite on kannustaa rasismia kokeneet suomalaiset puhumaan kokemuksistaan (suomeksi / på svenska / in English).

Ole rohkea ja reilu

Ole rohkea ja reilu -sivuilla on audiovisuaalista opetusmateriaalia sekä pohdinta- ja keskustelutehtäviä eri-ikäisille lapsille ja nuorille.

Kaikkien koulu? -podcast

Kaikkien koulu? -sarjassa kysytään, millainen koulu on toimintaympäristönä vähemmistön silmin, millaisia valta-asetelmia koulu heijastelee, miten erilaiset identiteettien ja sosiaalisen statuksen risteymät vaikuttavat siihen, miten koulu koetaan sekä miten koulua voisi edelleen kehittää.

Yhtä aikaa

Yhtä aikaa on materiaali varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyöhön.

Juhlakalenteri

Juhlakalenterista löydät tietoa moninaisista juhlista ja niiden vietosta niin Suomessa kuin maailmalla. Juhlakalenteriin voit tutustua suomeksi ja ruotsiksi.

Yhteisymmärrysviikko

Yhteisymmärrysviikon sivuilla on oppimateriaalia uskontojen ja katsomusten monilukutaidon sekä kulttuurisen osaamisen vahvistamiseen.