“No uskaltaako tästä edes puhua?” Media, rauha ja nuorten maailmankatsomukset -verkkokoulutus 2.2.2023

Perinteisessä mediassa uskonnot näkyvät usein joko ongelmien ja konfliktien kautta tai sitten kiehtovina, eksoottisina kuriositeetteina. Toisaalta nuoret voivat kohdata luentavammin ja arkisemmin uskontoihin ja katsomuksiin liittyviä sisältöjä somessa.

Tule kuuntelemaan asiantuntijapuheenvuoroja ja osallistumaan keskusteluun torstaina 2.2.2023 koulutukseen siitä, kuinka some toisaalta tukee ja toisaalta haastaa nuorten identiteettiprosessia ja kasvua sekä pohtimaan median roolia nuorten maailmankuvan muodostumisessa. Koulutuksessa esitellään myös pedagogisia lähestymistapoja aiheen käsittelyyn nuorten kanssa.

Koulutus järjestetään etänä Zoomin välityksellä 2.2.2023 klo 15-16.30.

Ohjelma:

  • Uskontotieteen professori Titus Hjelm, Helsingin yliopisto: Maailmankatsomukset mediassa
  • Viestinnän ja mediakasvatuksen asiantuntija Jenni Nevala, Mediakasvatusseura: Nuoret ja digitaalinen mediakulttuuri
  • Paneelikeskustelu: Maailmankatsomuksen rakentaminen
    • katsomusaineiden didaktiikan yliopistonlehtori Marjaana Kavonius, Helsingin yliopisto
    • käytännöllisen filosofian väitöskirjatutkija, FETO ry:n vpj Ilmari Hirvonen
    • poliittinen maantieteilijä Daria Tarkhova

Uskonnon- ja mediatutkimuksen professori Titus Hjelm kertoo puheenvuorossaan millaista maailmankatsomukseen vaikuttavaa kuvastoa media välittää nuorille. Miten esimerkiksi erilaiset katsomukset ja ryhmät näyttäytyvät mediassa ja millaisia vaikutuksia tällä voi olla nuoren maailmankuvan kehitykselle? Mikä on nuoren muodostumassa olevan maailmankuvan suhde digitaaliseen ympäristöön?

Millaisissa mediaympäristöissä nuoret navigoivat tänä päivänä? Millaisia mahdollisuuksia, mutta myös haasteita digitaaliset ympäristöt, kuten sosiaalinen media tarjoavat? Entä minkälaisia taitoja tarvitaan? Viestinnän ja mediakasvatuksen asiantuntija Jenni Nevala kertoo, mitä kasvattajan on hyvä ymmärtää nuorten median käytöstä ja mediakulttuurista tukeakseen heidän hyvinvointiaan ja tasapainoista media-arkea.

Tapahtuma vaatii ilmoittautumisen.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry, STEP-koulutus sekä Suomen Ekumeeninen Neuvosto ja se on osa YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikon ohjelmistoa.

Webinaari on “No uskaltaako tästä edes puhua?” -seminaarisarjan neljäs osa. Lue lisää aiemmista webinaareistamme: www.dialogitaitajat.fi