Kuva: Pixabay

We Shall Overcome

Nelson Mandelan päivää vietetään vuosittain 18.7. Mandelan syntymäpäivänä. Nelson Mandela kamppaili 67 vuotta ansaitakseen ihmisyyden kaikille juristina, rohkeana mielipidevankina tuntemattomalla Robben Island-saarella, rauhanaktivistina ja ensimmäisenä demokraattisesti valittuna Etelä-Afrikan presidenttinä.

Tämä versio ”We Shall Overcome” -laulusta on äänitetty Narrow-Way -lauluryhmän kanssa (lisää infoa äänityksistä, ketä mukana jne?)

Laulun nuotit

Laulun perkussiosovitus

”We Shall Overcome” (suomennettuna ”Rauha sodan voittaa”) toimi 1960 -luvulla Yhdysvalloissa kansalaisoikeusliikkeen epävirallisena tunnuslauluna. Laulu on saanut inspiraationsa virrestä nimeltä ”I’ll Overcome Some Day”, joka myös aikanaan 1900-luvun alussa toimi Yhdysvaltojen etelävaltioissa työväenliikkeen lakkojen taistelulauluna.

Laulu rupesi vähitellen muokkaantumaan nykyiseen muotoonsa, ja vuonna 1948 folklaulaja Pete Seeger ja Zilphia Horton julkaisivat sen siinä muodossa kuin se nykyään tunnetaan. 1960-luvulla kansanoikeusliike otti laulun omakseen, ja liikkeen kenties tunnetuin hahmo Martin Luther King kuuli sen Pete Seegerin laulamana vuonna 1957.

Pete Seeger esittämässä laulua vuonna 1967