15.3.: “No uskaltaako tästä edes puhua?” Dialogitaidot ja polarisoitumisen ehkäisy

21.12.2021

Tervetuloa kuulemaan dialogitaidoista ja polarisoitumisen ehkäisystä tiistaina 15.3.2022 klo 17-19 Tiedekulmaan.

Tapahtumassa pohditaan asiantuntijavierailijoiden paneelissa dialogitaitojen merkitystä yhteiskunnassa sekä haitallisen polarisaatioprosessin ehkäisyä. Paneelikeskustelussa ovat mukana Ujuni Ahmed, Shadia Rask sekä Niko Pyrhönen.

Voit osallistua tapahtumaan tulemalla paikan päälle Tiedekulmaan tai striimin välityksellä. Tapahtumasta julkaistaan tallenne.

Ohjelma

  • Alkusanat: UNESCO-professori Arto Kallioniemi, Helsingin yliopisto
  • Polarisaatio ja dialogitaidot: Toiminnanjohtaja Marja Laine, Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry & tutkijatohtori Saija Benjamin, Radikaaliksi kasvamassa -hanke
  • Paneeli: Tutkimuspäällikkö Shadia Rask, yhteiskunnallinen ihmisoikeusvaikuttaja Ujuni Ahmed ja yliopistotutkija Niko Pyrhönen

Ujuni Ahmed on yhteiskunnallinen ihmisoikeusvaikuttaja ja Kansallisteatterin kotikirjailija. Hän on palkittu ihmisoikeustyöstään Suomen PEN:in sananvapauspalkinnolla. Tunnetuksi hän tuli tyttöjen ja naisten sukuelinten silpomisen vastaisesta työstään. Hänestä kertova kirja, ”Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin”, ilmestyy toukokuussa ja siitä on tulossa Kansallisteatteriin näyttämöteos.

Tutkimuspäällikkö Shadia Rask työskentelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella maahanmuuttoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvien kysymysten parissa. Hän on tutkinut muun muassa syrjintäkokemusten yhteyttä hyvinvointiin, ja osallistunut yhteiskunnalliseen keskusteluun väestön moninaisuuden merkityksestä.

Niko Pyrhönen (VTT) työskentelee yliopistotutkijana Helsingin yliopistossa Suomen Akatemian ENNCODE-hankkeessa, joka tarkastelee ääri-ilmiöiden kiertoa pimeän verkon ja haettavan internetin välillä. Hän on tutkinut oikeistopopulistien ja radikaalioikeiston tapoja hyödyntää hybridiä mediatilaa, vastamediaa, sekä salaliittoteoreettisten ja rokotevastaisten yhteisöjen ruohonjuuritason mobilisaatiota ja vaikuttamista.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta, UNESCO-professori Arto Kallioniemi, Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry sekä YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikko.

Webinaari on “No uskaltaako tästä edes puhua?” -seminaarisarjan kolmas osa. Lue lisää aiemmista webinaareistamme: www.dialogitaitajat.fi. Tapahtuma on maksuton eikä vaadi ilmoittautumista.